Русия е претърпяла загуби на военни при инвазията в Украйна, съобщи

...
Русия е претърпяла загуби на военни при инвазията в Украйна, съобщи
Коментари Харесай

Руската армия призна за загуби в Украйна

Русия е претърпяла загуби на военни при нашествието в Украйна, заяви ТАСС.

Министерството на защитата на Русия призна за загуби измежду съветски военнослужещи. Това сподели представителят на министерството Игор Конашенков в неделя.

" Руските военнослужещи демонстрират храброст и подвиг по време на специфичната военна интервенция. Но, за жалост, измежду тях има убити и ранени ", сподели той. В същото време, той твърди, че загубите на Русия са надалеч по-малки от " загубите измежду украинските войски " и националисти.

Той сподели също, че руски бойци са пленени. " Знаем по какъв начин украинските нацисти се отнасят към тези няколко съветски военнослужещи, които са били пленени. Виждаме, че те употребяват същите изтезания като немските нацисти по време на Втората международна война, сподели той.

Той даде обещание, че руските военни ще продължат да се отнасят хуманно към предаващите се украински войски. " Разбираме, че те поставиха клетва пред народа на Украйна. Всички, които предадат оръжие и спрат съпротивата, ще бъдат освободени на фамилиите си ", акцентира той.

Руският президент Владимир Путин сподели в телевизионно послание в четвъртък сутринта, че в отговор на искане на ръководителите на републиките на Донбас е взел решение за осъществяване на специфична военна интервенция, с цел да отбрани хората, " които страдат от принуждение и геноцид от киевския режим в продължение на осем години ". Руският водач акцентира, че Москва няма проекти за окупация на украински територии.

При изясняване на развиването на събитията, съветското министерство на защитата успокои, че съветските войски не са ориентирани към украински градове, а се лимитират до удари против украинската военна инфраструктура. Няма никакви закани за цивилното население, съгласно Москва.

Припомняме, че Украйна пусна уебсайт с информация за околните на съветските бойци, които са починали или пленени при нахлуването. Сайтът е " РФ200 Ищи своих! ". " Товар 200 " са наричани превозите с ковчезите на съветските бойци от войната в Афганистан.

Сайтът 200rf.com е основан от украинското вътрешно министерство и събира информация от първите часове на нашествието. Публикуват се фотоси и видeо, които се получават от местата на бойните дейности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР